Ce planuri are Vasile Deac pentru municipiul Satu Mare

Vasile Deac

PPU

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 28 aprilie, candidatul Partidului Puterii Umaniste social-liberale (PPU-sl) Satu Mare, Vasile Deac, a vorbit despre câteva dintre proiectele pe care le are pentru municipiul Satu Mare, dacă va fi ales în funcția de edil al municipiului reședință de județ. Printre temele abordate de liderul PPU-sl se află cele cu privire la construirea de locuințe noi, atragerea de fonduri pentru cercetare-dezvoltare, modernizarea administrației publice locale, amenajarea unor parcări noi, dar și transformarea Grădinii Romei, într-o grădină botanică.

Alături de Deac la conferința de presă a participat și unul dintre candidații de pe lista propusă de PPU-sl pentru viitorul Consiliu Local, Ion Toma, economist de profesie.

„Aș dori ca în acest oraș să se schimbe mersul lucrurilor. Sunt foarte nemulțumit de starea jalnică în care arată orașul, este foarte multă mizerie. O să începem cu o curățenie generală, cu o modernizare foarte activă privind în special, lucrări de reabilitare, anvelopare dar și construirea unor locuințe noi, respectiv atragerea de investitori străini și autohtoni, accesarea de fonduri europene. Dacă s-ar accesa fonduri și pe cercetare-dezvoltare, sigur, copiii nu ar mai părăsi școlile prematur, s-ar duce în străinătate, și-ar termina studiile și atunci veniturile orașului ar crește cu aproximativ 3%”, a declarat Deac.

Candidatul PPU-sl la Primăria Satu Mare este nemulțumit și de lipsa parcărilor din oraș. Potrivit lui Deac problema parcărilor nu este gestionată așa cum ar trebui. „Nu ai unde să parchezi și vine imediat, te filmează și îți pune amenda în geam. Nu este normal. Trebuie să rezolvăm această problemă”.

O altă problemă care își cere rezolvarea, în opinia lui Vasile Deac, este cea a piețelor agroalimentare. „Am înțeles, de aici din oraș mi-au spus foarte mulți oameni că gardienii publici care se subordonează actualei administrații, vânează efectiv oamenii din piață. Ar trebui să lase oamenii în pace să-și desfacă produsele și nu să-i chinuie cu certificate de producător sau acele atestate de producărtor. Ar trebui să fim mai libertini și să fim în slujba cetățeanului. Mi s-a spus că atâția bani se colectează la această primărie încât nici nu ar mai avea nevoie de fonduri europene. Plătim foarte multe taxe, foarte multe impozite, mi s-a spus că apa este foarte scumpă și asta este iarăși în detrimentul cetățeanului”.

Deac este nemulțumit și de angajații Primăriei Satu Mare și spune că dacă va fi ales primar o să ceară sprijinul sociologilor, psihologilor, profesorilor universitari în domeniul administrației publice „ca să selectăm un personal de vârf. Va fi o concurență acerbă și vor lucra doar vârfuri în Primăria Satu Mare. Adică, vor lucra doar oameni profesioniști, oameni de calitate și oameni umani care să fie efectiv în slujba mea, în slujba ta, în slujba celui de pe stradă. Asta îmi doresc foarte mult, și de aici începem”.

Cu privire la Grădina Romei, Deac ar dori amenajeze în acel spațiu o veritabilă grădină botanică.

În luarea de cuvând Ion Toma s-a referit la necesitatea construirii celui de-al treilea pod peste Someș „pe care de 20 de ani nimeni nu are bani să-l facă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.