Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile

Catalin Chereches

Magistrații Tribunalului Cluj au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Sentința a fost dată miercuri (27 aprilie) seara de Tribunalul Cluj.

Unul dintre avocații lui Cherecheș, Tiberiu Ban, spune că din probele administrate nu ar reieși faptul că a fost vorba de flagrant.

„La Tribunalul Cluj s-a judecat solicitarea DNA privind luarea măsurii arestării preventive față de primarul Cherecheș și s-a motivat pe existența unui pericol pentru ordinea publică. Noi am încercat să dovedim că o asemenea măsură extremă privativă de libertate nu este necesară și am cerut control judiciar. Noi susținem că, în raport de probele existente, nu s-a reușit să se dovedească flagrantul, colegul meu susținând că este o provocare, ținând cont de faptul că banii au fost înseriați cu o zi înainte”, a menționat Tiberiu Ban.

Apărătorul lui Cherecheș a mai spus că va contesta decizia instanței.

La ieșirea din sala de judecată Cătălin Cherecheș a declarat că „suntem în campanie electorală în România”, dar că „avem încredere în instanță și în perioada aceasta”.
Cătălin Cherecheș a fost reținut marți (26 aprilie) seară sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.