Aeroportul Satu Mare are o nouă clădire administrativă (Foto)

Clădirea fostei unități militare care deservea pe vremuri Aeroportul Satu Mare a fost renovată. În acest imobil vor fi mutate birourile care deservesc aeroportul.

Inaugurarea noii clădiri a avut loc astăzi, 28 aprilie, în prezența președintelui Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef, al managerului public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, directorului Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete dar și a câtorva angajați.

„Este o clădire care din 1975 a deservit unitatea militară care păzea aeroportul. La acel moment s-a deschis și pista nouă, pista de beton de decolare-aterizare. Am considerat că este extrem de important să punem în valoare acaestă clădire și datorită faptului că activitatea Aeroportului Internațional Satu Mare va crește, crescând și numărul de curse către București și având discuții cu operatori pentru a deschide rute internaționale. Problema este că nu poți să gestionezi alți operatori de zbor cu puțini angajați pentru că trebuie deservite acele aeronave și, bineînțeles, nu în ultimul rând, pasagerii. Deci cum vă spuneam, această clădire am reabilitat-o, aicea va fi clădirea administrativă, cea mai mare parte din personalul TESA al aeroportului aicea se va afla”, a declarat Adrian Ștef.

Șeful CJ a subliniat și faptul că „mergem mai departe și cu lucrările de la extinderea aerogării. Era nevoie de această mutare deoarece nu se mai putea lucra acolo, deoarece s-a ajuns deja cu lucrările de reabilitare a aerogării în zona în care erau aceste birouri. Toate aceste lucrări se realizează din fonduri europene. Noi avem un contract care a fost semnat anul trecut, iar în momentul de față avem depuse documentele pentru a faza, pentru a continua din fonduri europene aceste lucrări. În momentul de față realizăm aceste lucrări la aeroport din fondurile Consiliului Județean”.

aeroport1

aeroport2

aeroport3

aeroport4

aeroport5

aeroport6

aeroport7

aeroport8

aeroport9

aeroport10

aeroport12

aeroport13

aeroport15

2 Comentarii la "Aeroportul Satu Mare are o nouă clădire administrativă (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.