Schimb de tineri: 9 țări, 43 de tineri, 1 scop

Proiectul cu titlul „You/th facilitate!” finanțat de Uniunea Europeană, s-a desfășurat prin intermediul Asociației Culturale pentru Tinerii din Satu Mare (SZAFKE). Evenimentul organizat intre 4-10 aprilie, cu participarea tinerilor din nouă țări, câte cinci tineri din fiecare țară, a fost găzduit de municipiul Satu Mare.

Tinerii au lucrat timp de o săptămână cu doi facilitatori, ca să afle cum pot deveni și ei lideri, care pot ajuta la soluționarea unor situații mai delicate sau pot ei înșiși descoperi metoda prin care pot ajuta tinerii să traverseze unele procese care îi vizează, fără ca ei să intervină. Participanții din Letonia, Lituania, Estonia, Cehia, Croația, Ungaria, Bulgaria, Spania și România, formând diverse grupe, au făcut cunoștință cu acest domeniu și totodată cu posibilitățile oferite de programul Erasmus+.

Limba folosită în cadrul grupurilor internaționale a fost limba engleză, astfel se poate afirma că în cadrul programelor există posibilitatea dezvoltării competențelor lingvistice.

„Experiențele dobândite în cadrul programului sunt încadrate de către participanți în opt grupe de competență stabilite, ei înșiși constatând cine și în ce măsură a evoluat.

Aceste trasee de evoluție sunt sintetizate în așa-numitul certificat Youthpass, care este înmânat fiecărui participant. În străinătate acest certificat echivalează cu certificarea faptului că, respectivul solicitant de loc de muncă sau voluntar este devotat unui anume domeniu, acesta oferindu-i un avantaj față de candidații care nu dispun de un astfel de certificat”, ne-a relatat despre avantajele certificatului Őri-Pákay Franciska, vicepreședintele SZAFKE și totodată coordonatorul proiectului.

Organizațiile non-guvernamentale – printre altele – au posibilitatea ca anual, de trei ori, să concureze pentru finanțarea proiectelor de acest gen. Însă pentru tineri este deschisă întreaga lume, deoarece prin schimburile de tineri și prin intermediul cursurilor de formare pot ajunge în țări, unde încă nu au fost.

Erasmus1

Erasmus2

Erasmus3

Erasmus4

Erasmus5

Erasmus6

Erasmus7

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.