Concert de vioară la Teatrul din Carei

Szirtes Edina

Marți, 3 mai, de la ora 19.00, va avea loc la Teatrul Municipal Carei, Concert Looper de Vioară „Ki viszi át…”, al violonistei Szirtes Edina Mókus, pe baza creațiilor unor cunoscuți poeți maghiari.

Biletele se găsesc la Centrul Cultural Carei, de luni până vineri, între orele 09.00 și 15.00, la prețul de 15 lei pentru adulți, respectiv 10 lei pentru elevi și pensionari.

„Szirtes Edina Mókus e una dintre cele mai neconvenționale figuri de pe scena muzicală mondială. „Cocktailul” ei e unul rar: amestecul unui virtuoz cu experiență și o personalitate sută la sută naturală. Călătorește muzical atât prin folk, cât și prin canțonete, prin muzică orientală sau contemporană, în timp ce sunetul vioarei sale se recunoaște din alte sute, ridicându-se de-asupra oricăror curente. Dragoste și filosofie chineză, urcare la cer și mers pe pământ, mister și prezență de spirit … Szirtes Edina Mókus e o prezență naturală. Aș numi-o primul uragan maghiar, rudă a Katrinei și a lui Sandy” (Lackfi János).

Prin tehnica looper, ea își ridică orchestra și corul. Prin poeziile lui Nagy László, József Attila, Radnóti Miklós, Závada Péter și Reményik Sándor construiește o seară magică și o atmosferă deosebită în teatrul orășelului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.