IPJ Satu Mare recrutează tineri care vor să devină polițiști

politisti

Începând cu data de 22 aprilie, structura de resurse umane a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, a demarat activitatea de recrutare a candidaţilor, pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului necesar Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” cifra de şcolarizare pentru acest an este de 250 de locuri, în timp ce pentru școlile de agenţi de poliţie de la Câmpina şi Cluj-Napoca sunt alocate 700, respectiv 150 de locuri.

De menţionat că în cadrul acestor cifre de şcolarizare, pentru minoritatea maghiară, romă şi alte minorităţi sunt locuri distinct alocate, în schimb toate locurile sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Dintre principalele condiţii enumerăm intervalul de vârstă în care trebuie să se încadreze candidatul, respectiv între 18 şi 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs şi să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

De asemenea, fac parte dintre condiţiile obligatorii cele referitoare la aptitudini fizice şi psihice şi cele legate de studii şi de comportament.

Candidaţii au posibilitatea să opteze pentru locurile MAI la una sau mai multe instituţii de învăţământ superior ale MAI, MApN şi SRI şi unităţi de învăţământ postliceal ale MAI şi MApN, în măsura în care graficele/calendarele de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de selecţie şi de evaluare a cunoştinţelor.

Pentru informaţii detaliate şi înscriere, persoanele interesate se vor prezenta la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, cu sediul în municipiul Satu Mare, Str. Cuza Vodă nr. 5/A, începând cu data de 22 aprilie, în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-14.00.

Relaţii suplimentare se pot obţine de zilnic, la telefon 0261/807777, interior 20230, 20011 și la adresa de internet http:www.sm.politiaromana.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.