Universitatea „Babes-Bolyai” se mândrește cu performanțele unui sătmărean

Mihai Nadas1

Mihai Nadas2

mihai Nadas3

Realizările unui tânăr din Carei, Mihai Nadăș, este dat drept exemplu pe pagina oficială de Facebook a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj Napoca. De-a lungul carierei sale, tânărul din Carei a obținut o serie de premii. „În 2016 el devine Managing Director al unuia din cele două business units Yonder, la care cu nouă ani în urmă îşi făcuse un stagiu de voluntariat”, se arată pe pagina de Facebook a UBB.

În 2006, ca student al Facultății de Matematică și Informatică a UBB, fiind în anul I, Mihai Nadăș participă împreună cu alți trei colegi la competiția internațională „Imagine Cup” (adresată tinerilor pasionați de tehnologie), secțiunea „Software Design”, câștigând finala națională și ajungând în finala regională europeană, organizată în acel an în Slovenia.

Un an mai târziu, în 2007, aceeași echipă, câştigă din nou la aceeaşi competiţie finala națională și se califică în finala mondială organizată în Coreea de Sud.
Având în vedere performanța obținută în 2006, una dintre cele mai competitive companii de software la nivel regional se oferă să-l angajeze pe Mihai, dar şi pe colegii lui. Așa că, la 19 ani, în primul an de facultate, acesta avea primul job în domeniul IT.

De asemenea, pe parcursul studenției, Mihai face voluntariat într-o organizație studențească susținută de Microsoft (Microsoft Students Partners), ajungând liderul acesteia. În anul trei de facultate, o companie locală din domeniu premiază lucrarea lui de licență drept cea mai bună lucrare înscrisă într-o competiţie de proiecte.

După terminarea studiilor nivel licență, urmează masterul la specializarea „Intelligent Systems” în cadrul aceleiași facultăți. Atât la nivel de licență, cât și la master, studiază la specializările în limba engleză. Chiar dacă pe perioada studenției Mihai a trebuit să facă față atât cerințelor de la locul de muncă, cât şi celor de la facultate, el a privit acest lucru ca pe o provocare, reușind să îndeplinească sarcinile de la servici cu succes, în timp ce la facultate devenise beneficiar al unei burse de performanță și al uneia de merit.

Două momente importante în cariera lui sunt experiența de un an de zile într-o companie olandeză de profil și primirea titlului de MVP din partea Microsoft, pentru activitatea pe platforma Windows Azure. La momentul angajării lui în cadrul firmei, lui Mihai i-au fost testate abilitățile ca Programator Junior, trei ani mai târziu devenind Project Manager, urmând ca în perioada următoare să urce spre vârful piramidei prin alte funcții (Team Leader, Head of Cluster Management, Chief Technology Officer, Business Unit Director); în 2016 el devine Managing Director al unuia din cele două business units Yonder, la care cu nouă ani în urmă îşi făcuse un stagiu de voluntariat.

„Deși munca la birou este destul de solicitantă, Mihai are totuşi timp să se relaxeze cântând la chitară și citind biografii ale unor oameni de succes. Un om de succes putem să spunem că este și Mihai, iar Universitatea Babeș-Bolyai se mândrește cu studenții săi care ajung să devină lideri în domeniile în care s-au pregătit”, scrie pe pagina de Facebook a UBB Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.