Ministrul Fondurilor Europene a demisionat din Guvernul Cioloș

Aura Raducu

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, și-a depus demisia din Guvern, la solicitarea premierului Dacian Cioloș.

„La solicitarea domnului prim-ministru, îmi depun demisia din funcția de ministru al Fondurilor Europene. Am acceptat să fac parte din această echipă guvernamentală cu gândul că voi reuși să introduc o nouă abordare și un nou tip de management în acest important domeniu al fondurilor europene”, a declarat Răducu.

„S-a realizat o bună planificare a acțiunilor ce se vor desfășura în următoarea perioadă, astfel încât se estimează încheierea de contracte de peste 800 de milioane de euro în luna mai. Se va continua lansarea de cereri de proiecte, pentru a se ajunge la 80% lansări și utilizarea a aproximativ 1,4 miliarde euro din fondurile primite ca avans de la UE. Mi-am dorit ca pe baza experienței acumulate în peste 20 de ani de gestionare a programelor și proiectelor europene, și având în vedere schimbările dorite de societate, să ajut la întărirea capacității administrative a ministerului și la dezvoltarea unei instituții europene, capabile să asigure coordonarea și implementarea programelor, corelarea lor cu politicile europene, cu nevoile și programele naționale, contribuind totodată la pregătirea României pentru Președinția Consiliului UE în 2019”, a mai afirmat ministrul demisionar.

Aura Carmen Răducu a preluat funcția de ministru al Fondurilor Europene în luna noiembrie 2015 după ce, anterior, a ocupat postul de manager principal, programe europene, la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Aura Răducu a absolvit Institutul Politehnic București — Facultatea de Inginerie Chimică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.