Elevi de la liceul German, în vizită în Polonia

LTG1

LTG2

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” este implicat în proiectul Erasmus + „International High 5 Career Portfolio”, care se desfășoară de-a lungul a doi ani, 2014-2016 si la activitățile căruia participă elevi și profesori din șase țări: Turcia, Lituania, Polonia, România, Grecia și Italia.

Proiectul este unul foarte vast, cuprinde o varietate foarte largă de activități prin care își propune să realizeze orientarea în carieră a unui număr mare de elevi din școlile partenere, în cadrul liceului sătmărean fiind cuprins un număr de 120 de elevi.

În perioada 16-22 aprilie un număr de opt elevi și doi profesori de la Liceul Teoretic German au participat la activitățile de proiect desfășurate în școala parteneră din Oborniki Slaskie, Polonia.

Programul săptămânii de mobilitate a fost unul bogat în activități. Dintre aceste activități amintim: vizitarea fabricii de gheață „Ice Art” unde elevii au avut posibilitatea să sculpteze figurine în gheață; vizitarea fabricii de sticlă „Glas World” unde elevii au asistat la realizarea figurinelor de scticlă și au participat la decorarea unor obiecte din sticlă; workshop-ul de pantomime cuprinzând diferite meserii.

Elevii au pregătit prezentări despre România, despre oportunitățile de angajare din zona de Nord-Vest, despre accesul la educația terțiară, precum și materiale referitoare la piața muncii din România și din Europa. De asemenea, elevii au participat la activități nonformale, jocuri și tradiții, dansuri tradiționale specific fiecărei țări.

În această perioadă elevii au fost cazați în familii și au avut oportunitatea de a cunoaște nemijlocit cultura și obiceiurile din cadrul familiilor poloneze. Elevii și profesorii români au avut posibilitatea de a vizita Cracovia și Muzeul de la Auschwitz-Birkenau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.