Mașină burdușită cu țigări de contrabandă

tigari

Sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră au oprit în trafic, pentru control, la ieșirea din localitatea Drăgușeni, un Volkswagen Golf.

Mașina era condusă de cetățeanul maghiar G. Ferenc de 23 de ani, iar la control s-a observat o improvizație care alimenta motorul cu carburant, iar în portbagaj o diferență de nivel, adusă prin înălțarea față de structura normală și modificarea locului roții de rezervă.

În urma acestuia verificărilor efectuate, au fost descoperite în portierele din spate, în spațiul destinat airbag-ului pasagerului din dreapta, în bord, în consola modificată a schimbătorului de viteze, într-un loc special amenajat prin demontarea spoilerului spate, respectiv în rezervorul autoturismului, cantitatea de 2.647 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de țigarete.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări în valoare de 12.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.