Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”. Sentința a fost pronunțată astăzi, 22 aprilie, de Înalta Curte de Casție și Justiție (ÎCCJ) a României.

Completul de 5 judecători, a majorat pedeapsa în cazul lui Liviu Dragnea de la un an de închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond, la doi ani de închisoare cu suspendare. Totodată, judecătorii au majorat și termenul de încercare în cazul liderului social-democrat de la trei la patru ani.
La data de 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul „Referendumul” la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare.

Decizia a fost atacată cu apel de cei condamnați, inclusiv de Liviu Dragnea.

Dragnea a fost acuzat, în dosarul „Referendumul”, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.