Deputatul Andreea Paul și-a lansat cartea la Satu Mare (Foto)

După cinci ani de la lansarea primului său volum, „Forța politică a femeilor”, deputatul de Țara Oașului, Andreea Paul, vine în fața cititorilor cu un al doilea volum. Cartea intitulată „Forța economică a femeilor”, coordonată de parlamentarul sătmărean, a fost lansată astăzi, 22 aprilie în incinta de la parterul Complexului Ankora (fostul Grand Mall) din Satu Mare.

La eveniment au participat antreprenoare de succes dar și apropiați ai autoarei.

Potrivit Andreei Paul, o treime din antreprenoriatul românesc este de gen feminin. Mărturie stau şi cele peste 50 de experienţe antreprenoriale de succes, adunate şi istorisite în volumul „Forţa economică a femeilor”, coordonat de Andreea Paul.

Cartea este structurată în trei părţi. Volumul dezvăluie istoricul business-ului feminin românesc, realităţile şi provocările economice ale femeilor în România actuală, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, instrumentele de sprijinire şi politicile publice de interes pentru antreprenoriatul feminin.

Autoarea spune că două antreprenoare din județul Satu Mare s-au alăturat acestui demers și au povestit despre urcușurile și coborâșurile întâmpinate în mediul de afaceri. Este vorba despre Angelica Cuibuș, o femeie de afaceri din Negrești-Oaș și proprietara Complexului Ankora, Daniela Ciocan.

„În acest volum am găsit şi răspunsul la întrebarea: câte femei au reuşit în competiţia feroce a mediului de afaceri sătmărean? 36% din antreprenoriatul sătmărean este de gen feminin. Mai concret, 3.217 firme cu asociaţi sau acţionari majoritari femei au depus bilanţul, din care 2.095 sunt SRL cu asociat unic femeie. Aceste doamne au creat 10.730 de locuri de muncă şi au generat o cifră anuală de afaceri de 1,7 miliarde de lei, conform ultimelor date oficiale disponibile. La acestea se adaugă alte 3.293 de femei, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale active, care au ales să lucreze pe cont propriu. Judeţul Satu Mare se află pe locul 25 în ţară din perspectiva numărului de locuri de muncă create de către doamnele antreprenoare”, spune Andreea Paul.

Andreea Paul4

Andreea Paul1

Andreea Paul2

Andreea Paul3

Andreea Paul5

Andreea Paul6

Andreea Paul7

Andreea Paul8

Andreea Paul9

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.