Copos a vândut 94,8% din acţiunile fabricii ANA Imep

Geheorghe copos

ANA Imep, fabrica de motoare controlată de omul de afaceri George Copos, originar din Tășnad, a fost preluată cu pachet majoritar de acțiuni de către gigantul japonez Nidec Corporation. Compania niponă este producătoare de motoare electrice cu o istorie de 49 de ani pe piaţa românească şi internaţională. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Fabrica de motoare electrice pentru maşini de spălat Ana IMEP din Piteşti a finalizat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 54 de milioane de lei (12,3 milioane de euro). Profitul s-a ridicat la 1,6 milioane de lei (360.000 de euro) în 2014, faţă de pierderi de 7 milioane de lei (1,6 milioane de euro) în 2013.

Potrivit oficialilor ANA Imep „această tranzacţie este o recunoaştere a tradiţiei industriei româneşti şi validează profesionalismul, viziunea pe termen lung şi investiţiile realizate la ANA IMEP. (…) A venit timpul ca ANA IMEP să intre într-o altă etapă şi să aibă un impact mai mare la nivel mondial. Nidec este cu siguranţă cea mai bună alegere în acest sens”.

Pe lângă fabrica de motoare electrice, George Copos mai deţine afaceri în panificaţie, imobiliare, precum şi în industria ospitalităţii.

Copos este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri de pe piaţa româ-nească, cu şapte unităţi hoteliere în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.