Schimb de carte la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare, sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, demarează prima acțiune de schimb de carte din acest an. Sub genericul „Citește și dă mai departe la schimb de carte”, evenimentul se va derula luni, 25 aprilie, în intervalul orar 12.00-15.00, la sediul central, în fața Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, la Filiala nr. 1 de pe strada Brândușa nr. 17 și la Filiala nr. 2 „Lucian Blaga” de pe Bulevardul Independenței nr. 42-44.

Scopul acestei activități este de a facilita membrilor comunității întâlnirea cu cartea, într-o manieră inedită.

Prezenta ediție se derulează în preajma „Zilei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor” și a „Zilei Naționale a Bibliotecarului” (23 aprilie), dorindu-se, astfel, și transmiterea unui exemplu de bună practică bibliotecarilor din bibliotecile publice din județ care vor participa la aceeași dată, la colocviul și atelierul profesional „Bibliotecarul și comunitatea”.

Cele patru acțiuni similare derulate pe parcursul anului precedent au beneficiat de aprecieri pozitive din partea publicului, înregistrându-se, în medie, peste 320 de participanți, fapt ce i-a determinat pe organizatori să continuie activitatea și să o extindă la nivelul întregii comunități din municipiu, prin intermediul și cu implicarea bibliotecarilor de la filialele de cartier.

Sătmărenii care vor să se alăture acestui eveniment, vor avea posibilitatea de a-și alege de pe standuri cărțile dorite în vederea completării bibliotecii personale, și de a lăsa alte cărți, în schimb.

Publicațiile care fac obiectul schimbului provin din donații de la cititori, ca urmare a campaniilor derulate anterior, „Pedalez pentru bibliotecă”, cu ocazia „Zilei Naționale a Bibliotecarului” și „Dar din darul sătmărenilor”, în cadrul „Zilelor Județului Satu Mare”.

carte

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.