Colocviu la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), filiala Satu Mare și Centrul de formare „Biblionet”, organizează luni, 25 aprilie, în Sala multimedia, cu începere de la ora 09.00, colocviul profesional „Bibliotecarul și comunitatea”.

Acest eveniment se derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare și este dedicat „Ziei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor” și „Zilei Naționale a Bibliotecarilor”, prilej de a împărtăși bucuria apartenenței la profesia de bibliotecar și de a transmite informații și practici utile în munca de zi cu zi a specialiștilor din biblioteci.

„Agenda întâlnirilor profesionale ale bibliotecarilor din bibliotecile publice din județ pentru anul 2016, cuprinde patru sesiuni trimestriale, ocazii care facilitează comunicarea directă între membrii profesiei și schimburi de idei și de bune practici care se dovedesc constructive de cele mai multe ori. Iată-ne ajunși la cea de-a doua întâlnire din acest an, derulată cu ocazia „Zilei Naționale a Bibliotecarului”, prilej de sărbătoare și de a le ura tuturor bibliotecarilor din bibliotecile publice din județ un sincer „La mulți ani!”, bucurii și multe realizări pe tărâm profesional”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Pe ordinea de zi a întâlnirii, la ora 12.00, este inclusă și prezentarea unui bilanț ce va cuprinde date statistice referitoare la activitatea tuturor bibliotecilor din județ, cu aspectele ei pozitive și negative, deopotrivă. La prezentarea bilanțului sunt invitați să participe reprezentanții autorităților finanțatoare și jurnaliștii interesați de subiect.

Datele și informațiile colectate de la colegii noștri din teritoriu la prima întâlnire de lucru din acest an, s-au constituit într-un raport de activitate cuprinzător, un instrument de lucru foarte util atât pentru manageri și bibliotecari cât și pentru reprezentanții autorităților care finanțează bibliotecile. Pe baza acestor date, după centralizarea lor prealabilă, s-au calculat indicatorii realizați pe tipuri de biblioteci și se pot stabili, din punct de vedere cantitativ și calitativ, performanțele realizate în biblioteci, pe parcursul unui an. De aceea acordăm o atenție sporită statisticii de bibliotecă., a declarat Paula Horotan, director adjunct.

Întâlnirea va continua cu un scurt moment festiv și cu participarea bibliotecarilor din teritoriu la prima acțiune din acest an „Citește și dă mai departe la schimb de carte”.
Rețeaua de biblioteci publice sătmărene se compune dintr-o bibliotecă județeană, o bibliotecă municipală, patru biblioteci orășenești și 55 de biblioteci comunale.

biblioteca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.