Augustin Lazăr, avizat de CSM pentru funcţia de Procuror General al României

Augustin Lazar, procuror general in Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba - Iulia, participa la o conferinta de presa cu prilejul aducerii in tara a unui lot important dintr-un mare tezaur monetar dacic, recuperat recent din Marea Britanie, ca mijloc material de proba, la Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti, vineri, 8 noiembrie 2013. Readucerea in tara a 145 monede de aur (stateri) dacice de tip Koson, reprezinta incununarea a trei ani de munca, la care au participat magistrati, ofiteri de politie, functionari si experti de la Muzeul National de Istorie a Romaniei, precum si omologi ai lor din Marea Britanie. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Augustin Lazăr, propunerea ministrului Justiției pentru funcția de Procuror General al româniei a primit aviz favorabil din partea Secţiei pentru procurori a CSM, după interviul pe care l-a susţinut astăzi, 21 aprilie.

Lazăr a suţinut în faţa procurorilor din CSM că intenţionează înfiinţarea unui serviciu de integritate, care ar avea rolul verificării integrităţii magistraţilor procurori.

Totodată, Augustin Lazăr a subliniat că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar trebui restructurat, susţinând că ar trebui desfiinţate parchetele mici, pentru ca procurorii să nu mai fie sub influenţa persoanelor puternice pe plan local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.