Terenul de sub Piața de vechituri a fost câștigat în instanță

Piata de vechituri

Terenul pe care în prezent funcționează Piața de vechituri din Satu Mare a fost revendicat. Familia care a solicitat acea suprafață a câștigat procesul, și va fi despăgubită. În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 20 aprilie, primarul Dorel Coica a dat asigurări că Piața de vechituri va rămâne în același spațiu și că se are în vedere modernizarea acesteia.

„Există un proces mai vechi de revendicare a suprafeței unde este locația Pieței de vechituri, iar procesul s-a desfășurat în timp. Știu că anul trecut, dacă nu mă înșel, a fost o sentință prin care s-a stabilit că propreietarii care au revendicat acel teren vor fi despăgubiți de către instituția centrală care se ocupă de despăgubiri. Nu e vorba că Primăria a pierdut procesul. Deci, în urma unei sentințe care a rămas definitivă, instituția care se ocupă de despăgubiri, vor despăgubi pe cei care au revendicat acest teren. Deci, în continuare, Piața de vechituri va rămâne acolo. Am căutat în acest an să o cosmetizăm puțin. După ce se va finaliza cu acest dosar cu despăgubirea către cei care au cerut, atunci ne gândim la un proiect care să însemne reabilitarea în totalitate a Pieței de vechituri. Până atunci noi nu am făcut investiții și nu am cheltuit bani publici, pentru că era în litigiu Primăria cu acea familie care a revendicat acel teren”, a declarat primarul Dorel Coica.

Edilul mai spune că Primăria încă nu a primit nici un document oficial cu privire la finalitatea acestui proces „doar am fost anunțați verbal de către avocatul familiei respective”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.