Polițiștii în mijlocul copiilor (Galerie foto)

Azi, 20 aprilie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare a fost gazdă pentru elevii învăţământului gimnazial și liceal care şi-au manifestat dorinţa de a afla mai multe despre meseria de polițist.

Pentru început oaspeţii au vizitat Dispeceratul „112”, fiind impresionaţi să întâlnească persoana care răspunde la telefoanele cetățenilor şi să asculte pe „viu” un apel de urgenţă. Nu în ultimul rând, au reţinut numărul de telefon care trebuie apelat numai în caz de urgenţă şi le-au fost prezentate consecinţele ce decurg din apelarea falsă a numărului „112” sau din apelurile efectuate „în joacă”.

Unul dintre punctele de atracţie a fost demonstrația câinilor de serviciu care „au acționat” prompt la comenzile de a prinde infractorii. De asemenea, curiozitatea a fost maximă și în ceea ce privește echipamentul lucrătorilor structurii de intervenție specială, care le-au explicat copiilor în ce constă munca lor, putând chiar încerca unele dintre echipamente.

Apoi, copiilor li s-a prezentat uniforma poliţiștilor rutieri, atracţia fiind autoturismul Poliţiei Rutiere dotat cu aparat radar pe care l-au putut observa de aproape și aparatul etilotest.

Următorul popas a fost la standul Serviciului Criminalistic unde copiii au fost introduşi în tainele meseriei de criminalist, au fost „amprentaţi”, fiind sfătuiţi şi încurajaţi să apeleze la Poliţie ori de câte ori sesizează o activitate ilegală.

Vizita copiilor a constituit un prilej de bucurie nu doar pentru ei ci şi pentru poliţişti, concluzia finală a celor mici materializându-se în dorinţa de a ajunge poliţişti pentru a-i prinde pe hoţi şi infractori, asemenea activităţi contribuind la educarea copiilor în spiritul respectării legilor.

Dorind să fie alături de copii în săptămana dedicată „Școlii altfel”, polițiștii din cadrul IPJ Satu Mare au marcat prin metode specifice această zi, la Scoala Generală „Grigore Moisil” din Satu Mare, în compania micilor elevi din clasele I C, I D, II B și II D.

Polițiști de intervenție specială, arme și câini, toate acestea au putut fi admirate miercuri dimineață în curtea școlii de către elevi, stârnindu-le interesul.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor, copiii bucurându-se de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor.

„Mascaţii” le-au prezentat copiilor componentele echipamentului și armamentul din dotare, fiind asaltaţi bineînţeles de copii, care au dorit să se pună pentru puţin timp în pielea unui luptător, fiind captivați de exercițiile demonstrative.

elevi1

elevi2

elevi3

elevi4

elevi5

elevi6

elevi7

elevi8

elevi9

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.