Parteneriat pentru programul „Eu, Tu, Ea – Noi te reprezentăm !”

Protectia copilului

În perioada 16-19 aprilie, Direcția Generală de Asistență Socială și protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare a încheiat un parteneriat cu programul de formare din cadrul proiectului „Eu, Tu, Ea – Noi te reprezentăm !” pentru tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani din sistemul de protecţie socială.

În cadrul acestui proiect, 150 de tineri, care se află în sistemul de protecţie socială vor beneficia de un program de formare, cu scopul de a le dezvolta abilitatea de a vorbi în public, de a-şi susţine punctul de vedere şi de a se autoprezenta în raport cu instituţiile statului.

Cel mai important şi totodată inovator rezultat al proiectului va fi înfiinţarea Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi. Acesta, chiar dacă va avea un rol consultativ, va oferi posibilitatea tinerilor din sistemul de protecţie socială de a se organiza, de a deveni mai responsabili şi de a se implica în mod activ în problemele lor personale.

„Ne dorim ca noul Consiliu al Tinerilor Instituţionalizaţi să dezvolte şi un mecanism de monitorizare a activităţii Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copiilor, astfel încât legea să fie aplicată, iar drepturile copiilor respectate şi să contribuie ca un input real legat de necesităţile celor instituţionalizaţi. În acest fel, ei vor deveni şi cel mai important partener de dialog în mecanismele de consultare.

Această autoreprezentare, chiar şi doar la nivel consultativ, cum permite legislaţia românească, este necesară deoarece aceşti tineri vor avea o voce şi un rol consultativ în politicile publice şi iniţiativele legislative care-i privesc”, spune Vișinel Bălan, managerul proiectului „Eu, Tu, Ea – Noi te reprezentăm !”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.