O sătmăreancă printre organizatorii Conferinţei Internaţionale a Tinerilor Cercetători

Carina Petric1 Carina Petric

Municipiul Cluj-Napoca va găzdui în perioada 16-22 aprilie, cea de-a 23-a ediţie a Conferinţei Internaţionale a Tinerilor Cercetători, eveniment dedicat elevilor pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie din toată lumea. Din comitetul de organizare a evenimentului face parte și sătmăreanca Mihaela Carina Petric, tânăra care a cucerit medalia de bronz în cadrul conferinței de anul trecut (2015), eveniment ce s-a desfășurat în localitatea Izmir, Turcia.

Carina Petric a absolvit Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, iar în prezent studiază Ingineria civilă în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Conferinţa Tinerilor Cercetători este găzduită în premieră de ţara noastră şi este organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai”.

Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători se desfăşoară pe cinci secţiuni: inginerie (fizică aplicată şi teoretică), matematică, informatică, ştiinţele mediului (ecologie) şi ştiinţele vieţii (biologie), la care se adaugă o sesiune de prezentare de postere. Competiţia îşi propune să familiarizeze elevii cu etapele elaborării unei lucrări ştiinţifice, să-i încurajeze să-şi prezinte rezultatele lucrării şi să se dezvolte într-un mediu academic de înalt nivel, în context internaţional. Limba de lucru este engleză.

La eveniment participă peste 250 de elevi din 26 de ţări (Belarus, Brazilia, Bulgaria, Cehia, Croația, Georgia, Germania, Grecia, Franța, Ungaria, India, Indonezia, Iran, Lituania, Macedonia, Malaezia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Serbia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina şi Sri Lanka), care îşi prezintă proiectele de cercetare realizate. Juriul este format din profesori universitari şi oameni de ştiinţă provenind din universităţi de prestigiu din lume.

Câştigătorii vor fi premiaţi joi, 21 aprilie, în cadrul unei festivităţi organizată la Hotel Belvedere din Cluj-Napoca, începând cu ora 18.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.