Sătmăreanul Gabriel Leș a participat la conferinţa Directorilor Naţionali pentru Armamente de la Bruxelles

les-gabriel

Secretarul de stat pentru armamente, sătmăreanul Gabriel Leş, a participat, în zilele de 13 şi 14 aprilie, la Conferinţa plenară de primăvară a Directorilor Naţionali pentru Armamente (CNAD) care s-a desfăşurat la Bruxelles, Belgia.

Lucrările conferinţei i-au reunit pe Directorii Naţionali pentru Armamente din statele membre ale NATO şi ai ţărilor partenere care s-au concentrat pe dezvoltarea principalelor capabilităţi prin care se poate răspunde la ameninţările de securitate ale secolului XXI.

În cadrul discuțiilor au fost analizate principalele realizări din anul trecut, stadiul activităţii principalelor grupuri de armamente din compunerea CNAD, iniţiativelor comune şi proiectelor de cooperare multinaţională Smart Defence.

Pe agenda conferinței au figurat și subiecte referitoare la procesul de analiză al dezvoltării proiectelor majore ale Alianţei (Supravegherea Terestră a Alianţei, Capabilitatea Întrunită de Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere și Apărarea Aeriană) şi al definirii cerinţelor Capabilităţii Viitoare de Supraveghere a Alianţei. Au fost discutate, de asemenea, obiectivele relevante pentru CNAD rezultate din liniile politice directoare trasate cu ocazia Summit-ului din Marea Britanie, precum şi măsurile necesare în vederea realizării acestora, dar și subiectele ce vor fi abordate în cadrul Reuniunii NATO de la Varşovia.

Totodată, a fost prezentată preocuparea CNAD pentru cooperarea cu industria de apărare în scopul dezvoltării contribuţiilor industriale în sprijinul interoperabilităţii în cadrul Alianței şi pentru dezvoltarea cooperării industriale transatlantice.

În cele două zile ale reuniunii, secretarul de stat Leș a avut și consultări cu Ambasadorul României la NATO, cu şeful Reprezentanţei Militare a României la NATO şi UE și cu şeful Secţiunii de apărare din cadrul Delegaţiei Permanente a României la NATO pe tema recentelor evoluţii ale problematicii agendei CNAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.