Economia socială, tema unui seminar organizat de Asociația „Stea”

Stea

Promovarea economiei sociale a fost tema seminarului desfășurat astăzi, 19 aprilie în sala de conferințe a Hotelului „Astoria” din Satu Mare. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Stea”.

Elementul central al proiectului prezentat de Asociația „Stea” îl reprezintă un program de terapie prin horticultură care a permis unui număr de 47 de beneficiari să treacă printr-o experienţă similară muncii în condiţii protejate dezvoltându-și abilități și mecanisme de adaptare cerințelor specifice.

În cadrul proiectului, Asociația „Stea” a înființat două grădini dotate cu solarii, în care tinerii au învăţat să cultive legume, plante aromatice şi flori.

Pe baza experienței acumulate în cadrul proiectului, Asociația „Stea” pregătește începând cu vara anului 2016, inițierea unei activități de economie socială care să permită comercializarea produselor cultivate în grădinile „Stea”, iar pe termen lung scopul urmărit este acela de a crea locuri de muncă pentru susținerea activă a incluziuni sociale prin muncă a persoane vulnerabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.