Colaborare interinstituțională pentru supravegherea frontierei de stat

misiune

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Satu Mare, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) desfăşoară acţiuni de cooperare pentru supravegherea frontierei de stat, respectiv menţinerea şi asigurarea ordinii publice pe zona de frontieră. Până în prezent, au fost executate 94 de misiuni în comun.

Un exemplu de colaborare între cele două instituţii a fost înregistrat vineri, 15 aprilie, când polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare, în cooperare cu jandarmii, au desfășurat o acțiune în cadrul căreia, pe drumul Odoreului din Satu Mare au oprit pentru control un autovehicul Opel Vivaro. Mașina, înmatriculată în Bulgaria, era condusă de Bogdan Gabriel I., 30 de ani, din județul Suceava.

La controlul efectuat asupra autoturismului polițiștii de frontieră au observat, în peretele lateral stâng din habitaclul mașinii, mai multe pachete de țigări.

Astfel, maşina și persoana au fost conduse la sediul STPF Satu Mare și în urma controlului efectuat au fost descoperite, în locul special amenajat, 144 pachete de țigări marca Rothmans-DEMI, cu timbru fiscal ucrainean.

Șoferul a declarat că a cumpărat țigările de la o persoană din localitatea Fălticeni, în cursul aceleiași zile și că erau destinate consumului propriu.

Cantitatea de 144 pachete de țigări, în valoare de 648 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Șoferul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competenţă, respectiv va continua cooperarea inter-instituţională cu IJJ, pentru combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.