Cea mai mare investiție din Negrești-Oaș, aproape de finalizare

Lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare în orașul Negrești-Oaș se apropie de final. Au fost finalizate lucrările la Uzina de apă, iar cele de la rețelele de apă și canalizare sunt pe ultima sută de metri. În prezent, se lucrează la stația de epurare și la captările din oraș.
Valoarea investiției este de aproximativ 21 milioane euro.

„A fost un proiect dificil, am întâmpinat multe probleme în teren, dar grație implicării și bunei colaborări dintre instituțiile angrenate reușim să-l ducem la bun sfârșit. Am terminat cele mai importante obiective – Uzina de apă și reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, unde lucrăm pe ultimii 200 de metri. Se mai lucrează la captări și la Stația de epurare. Apa și canalizarea au fost în acești ani cele mai mari probleme pe care le-a avut orașul Negrești-Oaș și, odată cu finalizarea acestui proiect, problema este rezolvată în proporție de 80%. Printr-un nou proiect vom reabilita și extinde rețelele de apă și canalizare în tot orașul”, spune primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

În cadrul acestui proiect, rețeaua de canalizare a orașului Negrești-Oaș a fost extinsă cu 20 de km şi a fost reabilitată pe o lungime de 1,5 km; reţeaua de apă potabilă a fost extinsă cu 20,4 km şi a fost reabilitată pe o lungime de 3,8 km. Ultimele investiții la care se lucrează acum pe partea de apă-canal sunt pe strada Victoriei, tronsonul 1 Iunie – Ion Creangă, pe o lungime de 200 de metri.

Lucrările la Stația de tratare a apei potabile, au fost finalizate la începutul acestui an, rezultând o Uzină modernă și dotată la ultimele standarde, care se află acum în probe.

În acest moment, se lucrează la captările de apă de la Valea Rea, Valea Albă şi de pe râul Tur, la Stația de Epurare. Totodată, s-a lucrat la reglarea presiunii apei și la contorizarea individuală.

Întregul proiect va fi finalizat în cursul acestei primăveri.

Negresti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.