Seminar de promovare a economiei sociale

Stea1

Stea2

Stea3

Stea4

Asociația „Stea” anunță organizarea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a unui seminar de promovare a economiei sociale și dezvoltarea de parteneriate care va avea loc marți, 19 aprilie, în sala de conferințe a Hotelului „Astoria” (str. M. Kogalniceanu nr. 1, Satu Mare), începând cu ora 11.00.

Principalul obiectiv al acestui eveniment este promovarea economiei sociale ca răspuns eficient la problematica sprijinirii incluziunii profesionale a persoanelor din grupuri vulnerabile prin crearea de locuri de muncă inovatoare și flexibile adaptate nevoilor acestora și facilitarea dezvoltării de parteneriate între factorii interesați din acest domeniu.

În cadrul evenimentului, Asociația „Stea” va prezenta rezultatele obținute în perioada 2014 – 2016 prin proiectul „Start pentru integrare socială prin muncă”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România ce a asigurat creșterea adaptabilității pe piața muncii a 47 de persoane fără adăpost din Satu Mare.

Elementul central al proiectului îl reprezintă un program de terapie prin horticultură care a permis beneficiarilor să treacă printr-o experienţă similară muncii în condiţii protejate dezvoltându-și abilități și mecanisme de adaptare cerințelor specifice. În cadrul proiectului, Asociația „Stea” a înființat două grădini dotate cu solarii, în care tinerii au învăţat să cultive legume, plante aromatice şi flori respectând principiile agroecologiei. Pe baza experienței acumulate în cadrul proiectului, Asociația Stea pregătește începând cu vara anului 2016, inițierea unei activități de economie socială care să permită comercializarea produselor cultivate în grădinile Stea, iar pe termen lung scopul urmărit este de acela de a crea locuri de muncă pentru susținerea activă a incluziuni sociale prin muncă a persoane vulnerabile.

„Avem planuri ambițioase de viitor pentru ca prin acțiune și colaborare la multiple niveluri să susținem persoanele vulnerabile de azi să devină cetățenii integrați de mâine care contribuie la bunul mers al societății. Munca noastră reprezintă o investiție în oameni și în comunitatea locală pentru un viitor mai bun al tuturor membrilor acesteia. Sperăm să reușim în continuare să atragem sprijinul unor persoane resursă din comunitate pentru a ne ghida în lansarea și dezvoltarea activităților de economie socială”, a declarat Cristina Bala, manager al proiectului și director al Asociației „Stea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.