DNA verifică concesionarea ștrandului din Satu Mare

strandul

Procurorii anticorupție au solicitat săptămâna trecută miercuri, 13 aprilie, de la Primăria Satu Mare documentele privind concesionarea ștrandului către firma SC Beny Alex SRL Negrești-Oaș. De asemenea, procurorii vor să vadă și modul în care au fost îndeplinite de către părți, prevederile contractului de concesiune.

„Săptămâna trecută miercuri (13 aprilie), deci a doua zi după ședința extraordinară, mi s-au cerut de către echipa de aici, pentru DNA, toate documentele legate de ștrand. Mi s-a cerut să prezint contractul de concesiune și, inclusiv, procesul verbal al comisiei de evaluare care a făcut propunerea pentru rezilierea contractului. E foarte bine. Măcar se va face ordine și aici”, ne-a declarat primarul Dorel Coica.

Solicitarea procurorilor DNA vine la doar o zi după ce consilierii municipali au respins în ședința extraordinară din data de 12 aprilie, proiectul de hotărâre referitor la rezilierea contractului de concesiune. Ștrandul i-a fost concesionat în 2008, pe o perioadă de 49 de ani, firmei lui Vasile Țânțaș.

Potrivit contractului, concesionarul, Vasile Țânțaș, se obliga să facă mai multe investiții în incinta ștrandului, printre care un hotel dar și o bază de tratament. De asemenea, concedentul, adică Primăria Satu Mare, se obliga să clarifice situația juridică a unor terenuri aflate pe teritoriul zonei de agrement.

Vă reamintim că o comisie de specialitate (Comisia pentru analiza și evaluarea stadiului de realizare a contractului privind concesionarea Zonei de agrement „Someș”) din cadrul Primăriei Satu Mare a analizat situația ștrandului și astfel, a propus rezilierea contractului. Cu toate acestea, în ședința extraordinară din 12 aprilie, proiectul de reziliere a fost respins, cu ajutorul consilierilor UDMR, PNL și ALDE.

Un Comentariu la "DNA verifică concesionarea ștrandului din Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.