Satu Mare, gazdă pentru patru olimpiade naționale

Calin Durla

Începând de astăzi, 15 aprilie și până la sfârșitul săptămânii viitoare, municipiul Satu Mare va fi gazda a patru concursuri naționale pentru elevi. Este vorba despre Olimpiada Națională Corală, Olimpiada Națională de Biologie, Concursul Național de recitare a poeziilor vesele, respectiv Concursul Național „Made for Europe”. Anunțul a fost făcut de inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Călin Durla, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, în Sala Multimedia a IȘJ.

Astfel, începând de astăzi are loc Olimpiada Națională Corală. Festivitatae de deschidere va avea loc azi, de la ora 17.00 la Filarmonica „Dinu Lipatti. Competiția propriu-zisă va începe sâmbătă, 16 aprilie, și se va desfășura în două locații, și anume, Sala de concerte a Filarmonicii, respectiv Casa de Cultură a Sindicatelor.

Olimpiada Națională de Biologie se va desfășura în perioada 17-21 aprilie. Festivitatea de deschidere a competiției va avea loc duminică, 17 aprilie, de la ora 17.00, la Filarmonica „Dinu Lipatti”, iar concursul se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

„La competiție participă în total 234 de elevi din clasele VII-XII. Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 20 aprilie, începând cu ora 18.00”, a declarat Călin Durla.

Astăzi, Liceul Teologic romano-catolic „Han Janos” găzduiește Concursul Național de recitare a poeziilor vesele, o competiție care a ajuns la a XIV-a ediție. La concurs participă elevi care studiază în limba maghiară din 14 județe ale țării.

La sfârșitul săptămânii viitoare va avea loc Concursul Național „Made for Europe”, a cărui gazdă va fi Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.