Concert în memoria Paulei Raț (Foto)

Uneori e greu, cumplit de greu să-ți aduni cuvintele, să te concentrezi și să încerci să înșiri câteva rânduri, câteva fraze, câteva gânduri, care să contureze cât de cât un moment așezat undeva, pe firmamentul timpului, și care te face să-ți amintești de un chip, o voce, un om.

E cumplit de greu să descri în cuvinte acei ochi înlăcrimați, acele mâini tremurânde și acele priviri care cer parcă socoteală Cerului pentru o viață „răpită” și așezată prea devreme pe soclul eternității.

Și atunci ce e de făcut? Greu de spus. Meseria de jurnalist îți cere să redai în mod obiectiv, chiar și clipe încărcate de o infinită emoție … Sunt cele mai grele momente.
Totuși, încerc să rezum, în două trei cuvinte, scopul concertului din această seară (azi, 15 aprilie) de la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

A fost un eveniment menit să descrie o poveste. Povestea unei tinere talentate, a unei fete zâmbitoare … Însă soarta a vrut ca povestea să o ia pe un alt făgaș decât cel croit de visul fetei cu zâmbetul pe buze.

Peste două zile se împlinește un an de când visul croit s-a făcut țăndări, lăsând o familie cu inimile frânte de durere. În memoria acelei povești, în memoria fetei mereu cu zâmbetul pe buze, familia s-a gândit să organizeze un concert și să-i adune la un loc pe toți cei care o iubesc pe Paula Raț, tânăra care anul trecut, pe 17 aprilie, a decedat într-un cumplit accident de circulație, în afara localității bihorene Avram Iancu.

În această seară, în memoria Paulei au cântat: Luca Goja, Raluca Dumitru, surorile Hermina și Ștefania Hotca, Andra Zelenac, Rareș Jucan, Tincuța Fernea, Trupa XXL și Petrică Mureșan.

Și toate astea fiind zise, cuvintele s-au cam isprăvit, însă în amintirea celor care au cunoscut-o, rămâne pentru totdeauna: Povestea fetei cu zâmbetul pe buze.

paula Rat1

Paula rat2

Paula Rat3

Paula Rat4

Paula Rat5

Paula Rat6

Paula Rat7

Paula Rat8

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.