Adrian Ștef: Eu mă consider român ortodox

Cetatenie

Deranjați de declarațiile primarului Dorel Coica, prin care acesta spunea despre liderii ALDE, Adrian Ștef și Ovidiu Silaghi, că ar avea dublă cetățenie, română și maghiară, cei doi spun că nu au solicitat niciodată un asemenea document. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 15 aprilie.

„De la acea agenție care se ocupă, la nivel de Ungaria și gestionează funcționarea tuturor agențiilor de la nivel de lume pe care le are Ungaria și Europa pentru eliberarea de cetățenie maghiară, am primit un răspuns în 2013, că niciodată nu am avut această solicitare depusă, și că nu există niciun dosar în lucru pe numele meu. Acuma ne adresăm consulatului ca să mi se dea un răspuns până în zilele noastre, pentru că am văzut că am fost acuzat că aș avea dublă cetățenie. Nu că ar fi o problemă, dar n-am solicitat-o. Adică dacă este minciună, atuncea chiar mă deranjează. Niciodată nu m-am gândit la acest lucru, să solicit cetățenia maghiară, pentru că eu m-am născut cetățean român, eu așa vreau să și rămân. Faptul că mama mea este unguroaică reformată, nu-mi este rușine de acest lucru, tatăl meu este român ortodox, nu-mi este rușine de acest lucru, dar eu mă consider român ortodox”, spune Adrian Ștef.

Cu privire la același subiect, deputatul Ovidiu Silaghi a declarata că are un prieten, Niels Schneger „care are cinci cetățenii, și nu îi este rușine”. Făcând o trecere în revistă al ascendenței sale, Silaghi spune că bunica sa este de etnie șvabă, bunicul său era pe jumătate maghiar, mama lui e româncă „și eu sunt la fel, creștin ortodox. Că așa m-am născut. Dar nu mi-a fost rușine niciodată de acest lucru și nu l-am ascuns. Cetățenie maghiară nu am cerut niciodată. Acestea sunt niște lucruri lansate de încă senatorul care văd că are o mare influență asupra celor care fac asemenea afirmații. Mă voi alătura demersului făcut de domnul Ștef și voi cere de la Consulatul maghiar sau de la Ambasada Ungariei să-mi dea și mie o hârtie prin care să arate că nu am cerut niciodată cetățenie maghiară”.

2 Comentarii la "Adrian Ștef: Eu mă consider român ortodox"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.