A vrut să iasă din țară cu acte false

Petea

Joi, 14 aprilie, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a ieși din țară ca pasageră într-un autocar a cărui destinație era Portugalia, Paula M., în vârstă de 32 de ani, din județul Buzău.

La controlul de frontieră, tânăra a prezentat o carte de identitate românească, poliţiştii de frontieră constatând că aceasta nu întrunea elementele de formă și de fond ale unui document autentic.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că datele înscrise erau aceleași cu cele reale, dar femeia deține o carte de identitate provizorie, care expirase în iulie 2012.

Paula M. a declarat că a primit cartea de identitate cu care s-a legitimat de la Valerica D., din județul Bacău, pasageră și ea în autocarul respectiv și cu care de altfel intenționa să călătorească până în Portugalia.

Ambele femei sunt cercetate pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și fals privind identitatea, iar Paula M. este cercetată şi pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi uz de fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.