Sătmăreanca Alexandra Prodaniuc va susține un recital de pian la ICR Viena

Alexandra Prodaniuc

Pianista Alexandra Prodaniuc, originară din Satu Mare, va susține joi, 21 aprilie, de la ora 19.00, un recital de muzică clasică la Institutul Cultural Român (ICR) de la Viena. Programul serii cuprinde compoziții de Franz Schubert, Franz Liszt, Ludwig van Beethoven și Maurice Ravel.

Alexandra Prodadiuc a urmat cursurile Liceului de Arte „Aurel Popp” din Satu Mare între anii 1999-2007, la clasa profesoarei Annamaria Manfredi, perioadă în care a participat la numeroase concursuri de pian dintre care amintim Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală „Lira de aur” (Suceava, 2005) unde a cățtigat premiul I. Alexandra Prodaniuc este în prezent studentă a Univeristății Private de Muzică și Artă din Viena (MUK) la clasa profesorului Doris Adam.

În anul 2004 pianista a susținut un concert pentru pian și orchestră de Joseph Haydn în colaborare cu Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare. Au urmat alte colaborări în 2006 (concert pentru pian și orchestră KV 467 de Wolfgang Amadeus Mozart), 2008 (concert pentru pian și orchestră Op.19 de Ludwig van Beethoven), 2010 (concert pentru pian și orchestră Op.25 de Felix Mendelssohn Bartholdy), 2014 (concert pentru pian și orchestră de Sergej Rachmaninoff) și 2015 (concert pentru pian și orchestră K 491 de Wolfgang Amadeus Mozart).

Semi-finalistă a Competiției pentru Tineri Pianiști din Ettlingen (Germania, 2010), pianista a câștigat competiția regională „Prima la Musica” din Salzburg (Austria, 2011) și a obținut premiul III la Concursul Internațional pentru Pian „Béla Bártok” din Viena (Austria, 2013).

De asemenea, a susținut recitaluri în Musikverein Viena, Steinway House Austria, Primăria din Viena și Pygmalion Theater din Viena și a participat la master classes conduse de Daniel Barenboim, Paul Badura-Skoda, Jura Margulis, Mauricio Vallina și Heinz Medjimorec.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.