PSD și ALDE au candidaturi comune la trei primării din județ

Octavian petric

Alianța PSD+ALDE au candidaturi comune în trei localități din județul Satu Mare. Este vorba despre comunele Bârsău, Bogdand și Dorolț. Anunțul a fost făcut de către președintele interimar al PSD Satu Mare, deputatul Octavian Petric, în cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi, 14 aprilie, la sediul PSD.

„S-a constituit Alianța PSD+ALDE și depunem candidaturi comune în următoarele localități: Bârsău, Bogdand și Dorolț”, spune liderul PSD.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, liderul PSD a declarat că la municipiul Satu Mare lista de consilieri este aproape finalizată, iar la județ este o listă cu 42 de nume, așezate în ordine alfabetică. Ordinea pe listă va fi stabilită în urma votului Biroului Permanent Județean.

„Avem liste cu candidați pentru funcția de primar și consilieri locali în următoarele localități: municipiul Satu Mare, municipiul Carei, orașele Ardud, Livada, Negrești-Oaș și Tășnad; comunele: Acâș, Andrid, Apa, Batarci, Berveni, Botiz, Călinești-Oaș, Cămârzana, Căuaș, Cehal, Certeze, Craidorolț, Crucișor, Culciu, Doba, Gherța Mică, Halmeu, Homoroade, Medieșu Aurit, Micula, Moftin, Odoreu, Păulești, Pir, Orașu Nou, Pișcolt, Racșa, Sanislău, Santău, Săcășeni, Săuca, Socond, Supur, Tarna Mare, Terebești, Tiream, Turț, Turulung, Valea Vinului și Viile Satu Mare”, spune Petric.

Există însă și câteva localități în care PSD are candidați doar pentru funcția de consilieri locali. Este vorba despre: Agriș, Ciumești, Hodod, Lazuri și Petrești.
De asemenea, Petric a mai subliniat și faptul că sunt în curs de finalizare candidaturile în localitățile: Beltiug, Bixad, Târșolț și Vama.

„Nu vom depune candidaturi în localitățile cu populatia majoritar maghiară, și anume: Cămin, Căpleni, Foieni, Porumbești și Urziceni”, a mai declarat președintele PSD Satu Mare.

Totodată, Petric s-a referit și la posibila sa candidatură pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Deputatul social-democrat spune că potrivit statutului, fiecare formațiune politică pune cap de listă președintele organizației județene, cel care va fi și candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. „Dacă se va considera și la noi și se va păstra această cutumă, ca președintele organizației să fie cap de listă, e posibil. Acest lucru se va hotărî în cadrul Biroului Permanent Județean”, a declarat Petric.

Un Comentariu la "PSD și ALDE au candidaturi comune la trei primării din județ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.