Liceenii sătmăreni invitați să spună povestea orașului lor

liceeni

Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, alături de Asociația Studențească „PhiloHistorRiSs” organizează în zilele de 13 și 14 mai, concursul „Spune povestea locului tău”, dedicat liceenilor din județele: Cluj, Alba, Mureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud și Satu Mare. Competiția se va desfășura la sediul Facultății de Istorie și Filosofie din Cluj.

Concursul „Spune povestea locului tău” își propune diseminarea subiectelor ce aparțin disciplinei istoriei si istoriei locale, precum şi dezvoltarea perspectivelor de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor.

Concurenții trebuie să trimită o lucrare scrisă pe o temă de istorie locală până în data de 24 aprilie, la adresa de e-mail philohistoriss@gmail.com, cu subiect Concurs pentru liceeni și menţionarea epocii abordate (antică, medie, modernă sau contemporană).

Mai multe detalii, precum şi regulamentul concursului pot fi găsite la adresa http://asphilohistoriss.wordpress.com.

Susținerea orală a lucrării (pe echipe de câte maximum două persoane sau individual). Cei selectaţi vor fi găzduiţi la Cluj pentru două zile, pe parcursul cărora se vor desfăşura şi alte activități instructive şi recreative: workshop „Ce înseamnă să fii istoric?”, seară de socializare studenţească, tur ghidat al oraşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.