Înscrie-te ca participant „SudentFest”

Studentfest

„StudentFest” este cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură din sud-estul Europei, desfășurat anual de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara. Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 19-28 mai. Festivalul își urmărește de la ediție la ediție scopul de a promova tinerii artiști și de a dezvolta continuu mijloace de promovare a acestora.

Festivalul internațional studențesc de artă și cultură „StudentFest” abordează la cea de-a 25-a ediție o viziune bidirecțională, axată pe de o parte pe rolul artistului în societate ca element creator, în contextul în care lumea are nevoie de reînnoirea permanentă a unor astfel de valori, dar și pe simbolistica artei ca element de înălțare culturală.

Cele 15 secțiuni ale festivalului (Arhitectură, Arte stradale, Arte video, Ceramică, Dans, Design vestimentar, Experimentarium, Fotografie, Grafică, Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură și Teatru) vor desfășura ateliere de lucru coordonate de artiști consacrați. În cadrul atelierelor de lucru participanții vor putea să își dezvolte abilitățile artistice, participând în primă instanță la o parte teoretică a fiecărui atelier, urmând ca apoi să aplice în partea practică a acestuia cunoștințele dobândite. Participanții vor iniția concepte, pe care le vor finisa, urmând ca acestea să fie prezentate în ultimele trei zile ale festivalului sub formă de expoziție sau performance publicului larg.

Tinerii care vor să își aprofundeze cunoștințele în domeniile propuse, se pot înscrie ca participanți în cadrul secțiunilor festivalului până în data de 29 aprilie, completând formularul corespunzător pe site-ul www.studentfest.ro.

De asemenea, pe site se găsesc mai multe detalii despre ateliere, secțiuni și festival. Totodată, amintim că înscrierile pentru artiști sunt încă deschise până la data de 20 aprilie 2016, timp în care se poate propune un concept lucrat individu¬al sau în echipă, urmând ca în perioada festivalului să fie expus publicului larg.
„StudentFest” a debutat în 1992, inițial ca un protest împotriva cenzurii libertății de exprimare.

În decursul celor 24 de ediții festivalul a avut peste 7.200 de participanți și invitați speciali, evoluând și devenind un festival de artă și cultură consacrat la nivel național. De-a lungul celor 24 de ediții a adus un aport important comunității și, mai ales, tinelor artiști. Festivalul se va desfășura pe o perioadă de zece zile, timp în care se vor fi oferite mai multe ateliere de lucru pasionaților și evenimente publicului. Primele șapte zile vor fi dedicate unor ateliere intensive de creație. Aici, participanții vor avea ocazia să-și dezvolte spiritul artistic si abilitățile sub îndrumarea unor profesioniști și artiști consacrați în domeniu.

În tot acest timp festivalul a strâns o colecție impresionantă de cifre: participanți, premii, public, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.