Dorel Coica explică de ce au plecat câțiva angajați din Primărie

Dorel Coica1

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica i-a răspuns astăzi, 14 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă deputatului UDMR, Kereskenyi Gabor, cu privire la cauzele pentru care au plecat câțiva dintre angații Primăriei municipiului reședință de județ.

Despre unul dintre foștii angajați, Horea Moțiu, primarul spune că a plecat din Primărie deoarece a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). „Ce să spun despre el? A fost băgat în tot felul de chestii interesante pe vremea când Kereskenyi era viceprimar”.

Referitor la Andreea Koncz, primarul spune că aceasta a ales să lucreze în mediul privat „pentru un salariu de cinci ori mai mare decât în administrație. Eu o înțeleg”.

Cu privire la fostul arhitect-șef al municipiului Satu Mare, Alexandra Bașa, primarul Coica spune că aceasta a plecat deoarece a fost amenințată de Tiberiu Gunthner. Acesta vroia să-și recupereze niște bani de pe urma unui proiect de pe vremea fostului primar Iuliu Ilyes, proiect la care s-a renunțat.

„Domnul Gunthner a venit la mine să-i dăm banii pe care-i datora fostul primar Ilyes. A avut tupeul şi nesimţirea, domnul Gunthner, să spună funcţionarilor din primărie că ar fi bine să facă documentele, să le antedateze, să le pună la dosar pentru ca dânsul să-şi poată scoate banii de la noi”, spune Dorel Coica.

Mai mult decât atât, primarul suține că „domnul Gunthner, cu nesimţirea cunoscută, s-a dus, lipsit de orice bun simţ, peste Alexandra Başa în birou şi a ameninţat-o, a înjurat-o, a terfelit-o, a făcut-o în fel şi chip. Fata a început să plângă, s-a speriat, a venit la mine, şi m-a întrebat ce să facă. Am reglementat acest lucru şi am sfătuit-o să facă plângere penală împotriva lui, pentru că domnul Gunthner şi-a permis, în calitatea lui de membru marcant UDMR şi de consilier viitor al lui Kereskenyi, să ameninţe o femeie, să o înjosească, să o înjure ca la uşa cortului”.

Despre Florin Criste, primarul a declarat că acesta „este unul dintre cei mai capabili ingineri din primărie”. Acesta s-a suspendat pentru o perioadă ca să lucreze la un alt proiect, dar a revenit în administrație.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.