Pianistă din Satu Mare, la Concursul Internațional de la Bruxelles

pianisti

O elevă de la Liceul de Arte „Aurel Popp” din Satu Mare, Maria Simioniuc, va participa la Concursul Internațional de Tineri Pianiști „Merci, Maestro !” care va avea loc în zilele de 16, respectiv 17 aprilie la Bruxelles, în Belgia. Alături de Maria, la acest concurs vor mai participa și alți nouă tineri pianiști români, cu vârste cuprinse între 9 și 19 ani. Aceștia vor concura alături de alți peste 100 de participanți din 36 de țări, din întreaga lume.

„Pentru prima ediție a concursului internațional dedicat tinerilor pianiști, avem onoarea să primim 127 de participanți din 36 de țări din întreaga lume, printre care România.”, spune Natalia Chepurenko, fondatoarea și directoarea artistică a concursului.

Creat la inițiativa Școlii de Muzică Tchaikovsky la Bruxelles, cu suportul unor personalități influente din lumea muzicală, cum ar fi: François Thiry, Olivier Roberti, Ksenia Kogan, Nataliya Chepurenko, Lubov Aroutiounian, Alexandre Eggericx, concursul își propune să devină o nouă platformă pentru identificarea, susținerea și promovarea tinerelor talente pianistice și în același timp a le da ocazia de a se întâlni și a-și face o rețea de muzicieni.

Concursul de pian se va desfășura în două locații, și anume: Maison Communale de Woluwe-Saint-Lambert, avenue P. Hymans 2, 1200 Bruxelles, Belgique, respectiv Chapelle du Sacre-Cour de Lindthout, Avenue des Deux Tilleuls 1200 St-Lambrechts-Woluwe (Bruxelles).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.