Sătmărenii au câștigat 21 de premii și o mențiune la Concursul Național de pian

pianisti3

După nenumăratele premii obținute în anii trecuți la competițiile naționale și internaționale, pianiștii de la Palatul Copiilor Satu Mare au câștigat cam tot ce se putea câștiga și la actuala ediție a Concursului Național „Prietenii Muzicii” 2016. Prin evoluțiile lor și tehnica de interpretare, micii pianiști de la Satu Mare au fascinat juriul și publicul prezent la competiția găzduită sâmbătă, 9 aprilie, în Sala de concerte a Filarmonicii „Dinu Lipatti”.

La competiția de sâmbătă, pianiștii de la Palatul Copiilor Satu Mare și-au adjudecat 13 locuri I, cinci locuri II, trei locuri III și o mențiune.

Cei peste 130 de concurenți prezenți la competiție au fost jurizați de: prof. dr. Mariana Ivan de la Universitatea Națională de Artă (președintele juriului); prof. de pian Ana Sava (Vaslui); prof. de pian Mariana Moga, coordonatoarea proiectului „Prietenii Muzicii” și Loredana Șerba, reprezentanta Asociației „Prietenii Muzicii” Satu Mare.

„A fost un concurs de excepție. Bea (Beata) a fascinat juriul. Ieri (sâmbătă, 9 aprilie), cred că a dat tot ce are mai bun. Ascultându-i interpretarea, Ana Sava a început să lăcrimeze (…) La acest concurs am văzut mult talent … foarte mult talent. Avem copii de excepție. Prin interpretarea lor, acești copii au făcut ca îngerii să coboare pe pământ”, a declarat profesoara de pian de la Palatul Copiilor Satu Mare, Mariana Moga.

În continuare vă prezentăm lista cu copiii de la Satu Mare, premiați la concursul național de pian:

Locul I

David Leita
Anita Bercea
Ioana Roman
Alexandra Sorian
Oana Șerba
Carina Doroș
Cristina Ciors
Patricia Mocan
Lucian Palcău
Alexandra Grigoriu
Barla Beata
Andrei Bâce
Rak Reka

Locul II

Cezara Luca
Raluca Mezei
Gabriela Șipoș
Andrea Pop
George Palcău

Locul III

Oana Cadar
Karina Molnar
Anita Șipoș
Mențiune
Anda Moldovan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.