S-a încheiat campania de plantat puieți (Foto)

plantari1

plantari2

plantari3

plantari4

plantari5

În cadrul campaniei de plantări de puieţi, iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, astăzi, 8 aprilie a avut loc ultima acţiune de plantări organizată la herghelia de cai de la Atea, unde gazda, în persoana dr. Noémi Boer, a oferit participanţilor clipe de neuitat.

La acţiune au participat un număr de zece tineri voluntari de la „Casa de copii Maria” din municipiul reședință de județ şi zece voluntari de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) Satu Mare.

Participanţii, după ce au făcut cunoştinţă cu activitatea care se desfăşoară în cadrul Centrului de Recreere KENTAUR din Atea, au început acţiunea de plantare a 100 de puieţi de frasini, în jurul hergheliei de cai şi concomitent, antrenoarea centrului le-a oferit voluntarilor ocazia de a se familiariza cu echitaţia dându-le posibilitatea să practice, măcar pentru câteva minute, acest sport atât de mult agreat care este călăria.

După o muncă binemeritată, tinerii au servit câte o felie de pâine cu untură şi ceapă oferită de gazde.

La nivelul judeţului Satu Mare, s-au plantat un număr de 8.000 de puieţi cu participarea unui număr de 630 de voluntari atât tineri cât şi adulţi, care au contribuit la împădurirea unei suprafeţe de aproximativ 3 hectare realizând astfel, în beneficiul comunităţii, mici oaze de verdeaţă respectiv perdele vegetale de protecţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.