Ministrul finanțelor promite că nu va majora taxele în 2016

anca dragu

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu va majora în acest an taxele, pentru că ar avea un efect distructiv asupra economiei, a declarat ministrul de resort, Anca Dragu, la un post de radio.

„Nu avem în vedere majorări de taxe. Nu cred că este o măsură propice. Majorarea taxelor în acest moment ar fi un efect distructiv asupra economiei. Economia deja se obişnuieşte cu noul regim fiscal. Stabilitatea şi predictibilitatea fiscală reprezintă un principiu foarte important şi în macroeconomie. Este unul dintre obiectivele mandatului meu să asigur stabilitate şi predictibilitate fiscală. Majorarea taxelor nu este avută în vedere”, a spus Dragu.

În ceea ce priveşte continuarea programului de relaxare fiscală a precizat că este prematur să se discute despre aceste măsuri.

„Există această recomandare din partea FMI de a ne uita în ce măsură este posibilă continuarea programului de relaxare fiscală. În acest moment este absolut prematur să discutăm despre aceste măsuri. Noi încercăm ca dintr-o mai bună colectare, în principal, şi dintr-o redistribuire inteligentă a banilor să putem acoperi obligaţiile fiscal”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.