Sociologul Nicolae Grosu și-a prezentat cărțile la Centrul de Creație

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (JCPCT) Satu Mare în colaborare cu Editura „Ecou Transilvan” (Cluj-Napoca) și Cenaclul „Cronograf” a organizat astăzi, 7 aprilie un eveniment în cadrul căruia a avut loc prezentarea cărților „Dezbinarea românească” și „Carieră de success de la tinerețe pân’ la bătrânețe”, semnate de sociologului Nicolae Grosu.

Despre lucrărilor lui Grosu au vorbit, directorul instituției gazdă, Robert Laszlo, directorul Muzeului Județean, Felician Pop și autotorul cărților.

În cadrul Târgului „Gaudeamus” din anul 2015, Nicolae Grosu, profesor de sociologie la Facultatea de Medicină, Bucureşti, a avut cea de-a doua lansare a cărţii „Dezbinarea românească”, coordonată de el şi scrisă împreună cu Ionel Dănciuc şi Vasile Gogonea. Volumul este continuarea cărţii publicate anul trecut, la aceeaşi editură, „România sub invazia mârlăniei – o alertă sociologică”, carte, pe care istoricul Florin Constantiniu nu ezită să o aprecieze ca fiind „opera celui mai mare sociolog român de azi şi de ieri”.

În „Dezbinarea românească”, Nicolae Grosu face o analiză comparată între starea morală, socială şi mentală la nivel de individ şi societate, dinaintea celui de-al doilea război mondial (dinainte de comunism, mai exact) şi de după comunism.

carte1

carte2

carte3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.