Polo: România s-a calificat în sferturile turneului preolimpic de la Trieste

polo

Naționala masculină de polo pe apă a țării noastre s-a calificat în sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Trieste (Italia), după ce astăzi, 7 aprilie, a terminat la egalitate cu Rusia, scor 8-8, în ultimul lor meci din Grupa A.

Pentru România au marcat Dimitri Goanță (3 goluri), Tiberiu Negrean (2), Cosmin Radu (1), Mihnea Gheorghe (1) și Daniel Teohari (1).

Clasamentul final al Grupei A arată astfel:

1. Ungaria 9 puncte
2. Canada 8 puncte
3. Franța 6 puncte
4. România 4 puncte
5. Rusia 2 puncte
6. Slovacia 0 puncte.

Primele patru echipe din cele două grupe se califică în sferturile de finală, care se vor disputa încrucișat. Formațiile învingătoare în sferturi se califică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

În Grupa B, Italia, Olanda și Spania au câte 6 puncte înaintea meciurilor de joi, Spania — Kazahstan, Olanda — Africa de Sud și Italia — Germania, care vor decide câștigătoarea grupei și adversara României în meciul din sferturi, programat vineri, de la ora 21,30 (ora României).

Până acum, la Trieste, România a înregistrat următoarele rezultate: 13-11 cu Slovacia, 11-12 cu Franța, 8-12 cu Ungaria, 10-10 cu Canada, 8-8 cu Canada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.