PNL Satu Mare și-a prezentat lista cu candidații pentru Consiliul local

PNL

PNL Satu Mare și-a selecționat candidații pentru viitorul Consiliu Local al municipiului reședință de județ. Lista cu propunerile PNL a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 7 aprilie, de către co-președintele Organizației Județene a formațiunii politice, avocatul Adrian Cozma, și de liderul Organizației Municipale Satu Mare, dr. Romeo Pop.

„Sunt 28 de colegi, care au fost selecționați în urma votului intern al Organizației Municipale, ei fiind inițial 42, din care au rămas 28. Adică cei 23, plus 25% cât prevede legea. Această listă este deocamdată în ordine alfabetică, urmând ca marțea viitoare (12 aprilie), în ședința Biroului Organizației Municipale Satu Mare să se decidă, tot democratic prin vot, care va fi ordinea pe listă. Iar mai apoi, presupun că miercuri (13 aprilie) sau joi (14 aprilie) se va întruni Comitetul Județean Executiv care trebuie să valideze, sigur, și lista de la municipiu, și lista de la județ”, a declarat Romeo Pop.

În urma votului, pe lista PNL sunt următorii candidați pentru Consiliul Local, în ordine alfabetică: Adrian Albu, Ioan Victor Cernea, Mihai Corneliu Crișan, Tudor Dragomir, Emilia Enătescu, Doina Feher, Anamaria Nadia Filip, Gheorghe Sorin Haiduc, Mihai Huzău, Augustin Iștoc, Simion Ivan, Mihaela Kostin, Adrian Leahu, Mircea Miclăuș, Teodor Mihali, Anamaria Ofelia Pintea, Adrian Emil Pop, Liviu Romeo Pop, Lucian Pop Silaghi, Radu Vasile Pop, Adelita Șipa, Gheorghe Stan, Maria Ștefanache, Alex Octavian Șuta, Camelia Szekely, Adrian Ciprian Szilagyi, Monica Filip Turda și Petru Zeicu.

Cu privire la șansele PNL, Adrian Cozma spune că formațiunea politică pe care o reprezintă speră să obțină 6-8 locuri în viitorul Consiliu Local.
De pe lista propusă de PNL pentru viitorul legislativ al municipiului Satu Mare lipsesc actualii consilieri locali Valeriu Bancea care nu mai dorește să candideze pentru un nou mandat, dar și dr. Cosmin Rațiu.

Referitor la Rațiu, Romeo Pop spune că „domnul Rațiu, la un moment dat nu s-a mai prezentat la ședințele de Consiliu Local și vreau să vă spun că nici la ședințele Biroului Municipal. Eu înțeleg că la un moment dat a fost extrem de ocupat în campania acea, unde a reușit să și ajungă, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Satu Mare. Atunci, nu putea să fugă după doi iepuri, că nu prindea nici unul”.

În cadrul aceleiași conferințe de presă a fost anunțat și faptul că Romeo Pop a fost ales președinte unic la nivelul Organizației Municipale a PNL Satu Mare. Aceasta vine după o decizie internă a partidului prin care, candidatul desemnat la Primărie poate ocupa funcția de președinte, și pentru că Adrian Cozma nu poate ocupa două funcții în cadrul formațiunii politice dat fiind faptul că este și co-președinte la județ, acesta l-a propus pe Romeo Pop. În urma propunerii făcute, Romeo Pop a fost votat în unanimitate în funcția de președinte unic la nivelul Organizației Municipale a PNL Satu Mare.

Un Comentariu la "PNL Satu Mare și-a prezentat lista cu candidații pentru Consiliul local"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.