Iohannis invită partidele la consultări pe tema securității naționale

Klaus Iohannis

Șeful statului, Klaus Iohannis, invită reprezentanții partidelor parlamentare la consultări, săptămâna viitoare marți (12 aprilie) și miercuri (13 aprilie), pe tema legislației în domeniul securității naționale.

„Voi avea aceste consultări săptămâna viitoare, marți și miercuri. Luni voi avea o discuție cu prim-ministrul pe această temă, în cadrul săptămânii, marți și miercuri mi-am propus să aflu opinia partidelor politice, după care intrăm într-un ciclu de dezbatere, aprobare care nu se va finaliza în două-trei săptămâni, este un proces mai amplu, dar nu mai doresc să întârzii acest proces, fiindcă sunt chestiuni care devin tot mai arzătoare”, a declarat Iohannis.

Președintele României a mai subliniat că „securitatea națională, securitatea cyber, organizarea serviciilor — aceste chestiuni sunt foarte sensibile și privesc pe toată lumea. Nu putem să spunem că este o chestiune care privește pe un partid și pe celălalt nu. Îi privește pe absolut pe toți și pe toți cetățenii României și atunci mi se pare normal ca această legislație, dacă este posibil, să fie adoptată practic în consens, cu participarea și cu acordul tuturor forțelor politice reprezentate în Parlament, cu dezbateri în societatea civilă care premerg acestei decizii și atunci a apărut în mod natural ideea unor consultări cu partidele politice”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.