Concurs Interjudețean de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”

mate

În perioada 8-10 aprilie, se va desfășura la Satu Mare, a XXXI-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, cel mai importantă competiție de acest fel din nord-vestul României.

La concurs participă câte 20 de elevi la matematică și 12 la informatică din clasele V-XII din şapte judeţe: Satu Mare, Cluj, Bihor, Maramureș, Mureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

Fiecare inspectorat școlar județean a selectat elevii participanţi pe baza rezultatelor obținute la etapa județeană a olimpiadelor de matematică și de informatică și pe baza criteriilor stabilite în Consiliului Consultativ al disciplinei.

Comisia de evaluare a lucrărilor se compune din opt profesori de matematică și doi de informatică din fiecare județ participant. Din comisia centrală a concursului fac parte profesori universitari și studenți de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, profesori de liceu din Botoșani și Timișoara.

Deschiderea festivă va avea loc vineri 8 aprilie, ora 18.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Satu Mare. Concursul se desfășoară sâmbătă 9 aprilie, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Festivitatea de premiere este programată pentru sâmbătă, ora 19.00, în Sala Mare a Consiliului Județean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.