Adrian Cozma: „Reamintesc carenţele lucrărilor care se execută în Satu Mare”

Adrian Cozma

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 7 aprilie, co-președintele Organizației Județene a PNL Satu Mare, avocatul Adrian Cozma, a criticat activitatea administrației municipale, referindu-se, în principal, la lucrările pe care le caracterizează ca fiind „de proastă calitate”. Pe viitor, liderul liberal propune, ca din comisiile de recepție a lucrărilor să facă parte și reprezentanții cetățenilor din zona în care s-au efectuat invistițiile respective. Astfel, susține acesta, cu siguranță ar crește și calitatea lucrărilor executate.

„Pentru că cetăţenii sunt beneficiarii reali ai investiţiilor în infrastructură, e obligatoriu ca ei să fie mulţumiţi de calitatea acestora. Din păcate, în ultimii ani, am avut parte de prea multe lucrări de proastă calitate. Acum trebuie schimbată decizia: fie că e vorba de un drum, de parcări sau de un loc de joacă, cetăţeanul va trebui să dea un aviz de calitate. Pentru că cetăţeanul, prin impozite şi taxe, este cel care plăteşte lucrarea. În felul acesta asigurăm atât transparenţa banului public cheltuit pentru lucrări, cât şi controlul calităţii de către cei care sunt beneficiarii investiţiilor. Reamintesc carenţele lucrărilor care se execută în Satu Mare, se sparge inutil de dragul de a arăta că se lucrează vârtos şi se lasă stâlpi în mijlocul parcărilor îngreunând viaţa zilnică a locuitorilor din Satu Mare”, a declarat Adrian Cozma.

De asemenea, liderul liberal a vorbit și despre licitația pentru cel de-al treilea pod peste Some, despre care Cozma spune că a fost amânată deoarece „nu există finanțare”.

„N-aş vrea să politizez eşecul major al proiectului celui de al treilea pod. Pentru că e vorba de fapt de un eşec cu o notă de plată pe care o plătim cu toţii: prin timpul pierdut în trafic, prin poluare, prin faptul că oraşul, cu asemenea infrastructură de transport, este din ce în ce mai puţin atractiv pentru investitori. Dar sunt pur şi simplu stupefiat de lejeritatea cu care primarul Coica tratează această nereuşită gravă a mandatului său. Mai mult, domnul Coica încearcă să transforme într-un fel de victorie acest eşec major, continuându-şi tirada promisiunilor electorale”, spune Adrian Cozma.

Co-președintele PNL susține că „primarul Coica a ţinut o licitaţie fără să aibă de fapt finanţare pentru proiect. Şi se mai şi miră că nu s-a prezentat nimeni. Apoi, promite că într-o lună de zile obţine banii pe care nu i-a obţinut în patru ani, ani în care a avut aliat la Bucureşti un guvern cu o majoritate zdrobitoare. Un guvern în care domina domnul Dragnea, cel care a vizitat Satu Mare de nici nu mai ştiu câte ori, promiţând bani şi investiţii ale ministerului pe care îl conducea. Aşa cum a promis Dragnea, aşa promite şi Coica”.

Un Comentariu la "Adrian Cozma: „Reamintesc carenţele lucrărilor care se execută în Satu Mare”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.