Vernisaj de pictură – Aurel Țenț

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Asociația Culturală „Sătmărenii” și cu sprijinul Consiliului Județean, a organizat astăzi 6, aprilie în Galeria de Artă a instituției, vernisajul expoziției „Studii de portrete” al pictorului Aurel Țenț.

La manifestare au fost prezenți: directorul instituției, Robert Laszlo, directorul Muzeului Județean, Felician Pop precum și alți artiști de marcă ai Sătmarului.

Aurel Țenț este foarte activ, de numele acestuia se leagă nenumărate expoziții personale și de grup atât în județ, în țară cât și în străinătate. La cei 85 de ani, Aurel Țenț arată o vervă creatoare uimitoare și reconfortantă.

Tematica tablourilor sunt inspirate din mitologia greacă, din Biblie, din natură și nu în ultimul rând de imaginea persoanelor. Aurel Țenț este unul dintre artiștii care au înțeles că expresia artistică, nu este altceva decât o revelație – uneori convulsivă – a existenței.

Profunzimea temelor pe care le abordează vine din străfundurile unei conștiințe torturate mereu de perfecțiune, de armonizare inteligentă.

Artistul ajuns la o vârstă respectabilă dovedește o îndrăzneală și agerime de spirit cum rar găsești la veterani. Tehnica folosită, la limita între grafică și pictură, cu un desen grijuliu, dar nu figurativ cu dinadinsul, în culori potrivite tematicilor și migălos echilibrate, surprinde prin omniprezența unor linii subțiri, abia creionate, traversând cadre întregi.

Vernisaj1