George Negrea vrea să cucerească Transfăgărășanul

George Negrea

Transfagarasan

Președintele Clubului „Drum Bun” Satu Mare, George Negrea, se pregătește de o expediție pe Transfăgărășan. Acesta și-a propus să străbată acest traseu în vara acestui an, la volanul unei Dacii.

„Vreau să fac o expediție pe Transfăgărășan cu Dacia 1300. Eu voi porni din Satu Mare, poate vor mai fi și alți doritori. Dacă nu, voi merge singur cu Dacia. O echipă va mai porni din București, adică din partea cealaltă a traseului, și propunem să ne întâlnim în vârful Transfăgărășanul. Eu de acolo vreau să continui drumul până la București și să realizez o sesiune foto și lângă câteva obective din București care să aibă în prin plan Dacia 1300”, a declarat pentru Sătmăreanul George Negrea.

Transfăgărășanul leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, străbătând Munții Făgăraș. Drumul ajunge în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea la altitudinea de 2.042 de metri. Astfel, Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina (DN67C) din Munții Parâng, care urcă până la 2145 m.

Traseul trece peste 830 de podețe și 27 de viaducte.

Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970-1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.