Facilități pentru tinerii specialiști la închirierea și cumpărarea unei locuințe ANL

anl

Guvernul a aprobat astăzi, 6 aprilie Legea privind înființarea Agenției Naționale de Locuințe (ANL), acordând unele facilități pentru tinerii cărora sursele de venit nu le permit cumpărarea unei locuințe sau închizierea, inclusiv pentru tinerii specialiști din sănătate și învățământ.

Astfel, se modifică vârsta până la care pot primi repartiţie pentru locuinţă tinerii, respectiv în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani. De facilități vor beneficia și tinerii specialiști din sănătate, în această categorie fiind incluși și tinerii rezidenți.

Locuinţele pentru tineri destinate închirierii vor fi repartizate inclusiv pentru tinerii specialişti din învăţământ şi sănătate, atât din fondul de locuinţe nou construite, cât şi din cele pentru care au fost reziliate de drept contractele de vânzare cu plata în rate.

Analizarea cererilor pentru locuințele destinate închirierii exclusiv unor specialiști din sănătate și educație se face de către comisii sociale, constituite de către primarul localității, pe baza criteriilor specificate în noile norme de aplicare a legii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.