Clădirea din curtea Liceului German va fi reabilitată (Foto&Video)

DSC_0588

DSC_0590

DSC_0592

DSC_0593

DSC_0595

Clădirea aflată într-o gravă stare de degradare, situată în curtea Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” va fi reabilitată. Predarea amplasamentului către constructor a avut loc astăzi, 6 aprilie, în prezența primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica și a directorului școlii, Maria Reiz. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni. Valoarea proiectului se ridică la suma de 2,6 milioane de lei.

În luarea de cuvânt, edilul municipiului reședință de județ a declarat că vechea conducere a primăriei dorea să facă în acea clădire un bloc pentru nefamiliști sau un bloc ANL.
„Eu am fost cel care m-am opus, și am declanșat un scandal în acel timp, s-a renunțat la acest proiect, și mă bucur că s-a întâmplat acest lucru. Au venit anii următori, când am ajuns primar am avut dese discuții cu doamna director cu privire la utilitatea acestei clădiri sau să găsim sau utilitatea fostului corp de clădire și am reușit”, spune Dorel Coica.

Noul proiect de reabilitare a clădirii prevede 15 săli de clasă care vor fi dotate în mod corespunzător. Valoarea lucrărilor este de 2,6 milioane de lei.

„Momentan avem un proiect privind reabilitarea totală a acestei clădiri. Valoarea proiectului este de peste 2,6 milioane de lei. În urma reabilitării acestei clădiri vor rezulta 15 săli de clasă care vor fi dotate după ultimul strigăt în ceea ce privește educația: parte de informatică, tablă interactivă, tot ce este necesar. Mă bucur că astăzi reușim să predăm amplasamentul. Este un lucru bun, face parte din proiectul meu de susținere a învățământului, lucru pe care-l voi face și în continuare”, spune primarul Dorel Coica.

Un Comentariu la "Clădirea din curtea Liceului German va fi reabilitată (Foto&Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.