3.500 pachete de țigări ascunse, în podeaua unei mașini

tigari

Marți, 5 aprilie, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea Ciuperceni, un autoturism Fiat Punto înmatriculat în România. Acesta era condus de Marius M., în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza județului Bihor. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat ca în spatele scaunelor din față aceasta era modificată. Astfel, podeaua era înălțată prin contruirea unei structuri metalice tip ladă, prevăzuta cu un sistem de închidere/deschidere actionat printr-un cablu metalic ascuns în pragul autovehiculului, fapt pentru care şoferul şi autoturismul au fost conduşi la sediul STPF Satu Mare.

Polițiștii de frontieră au găsit ascunse în spatiul special amenajat 3.500 pachete de țigări de diferite mărci, unele avand timbru fiscal ucrainean, iar altele fiind de provenienţă duty-free.

Șoferul a declarat că a cumpărat țigările de la o persoană de pe raza județului Maramureș.

Țigările, în valoare de 15.575 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul, în valoare de aproximativ 4.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Satu Mare, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Faţă de persoana în cauză, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.